[O1] Kiedy zamawiać O1 1.6 selection +LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • guzolot
    Rider
    • 2010
    • 473

Mi w autach z lpg najbardziej przeszkadza zabranie miejsca w bagażniku. Chyba że fabrycznie jest to jakoś inaczej rozwiązane.
    Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
    ---

A to moja skodzinka:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

Zamieszczone przez guzolot
      Mi w autach z lpg najbardziej przeszkadza zabranie miejsca w bagażniku. Chyba że fabrycznie jest to jakoś inaczej rozwiązane.
      zestaw naprawczy do kół zamiast koła zapasowego... Ewentualnie koło dojazdowe postawione pionowo z boku kufra - zabiera niewiele miejsca...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
        Elegance
        • 2009
        • 865

Szkoda, to sa dane dane techniczne z katalogów Skody dla zblizonych modeli wyposazeniowych - sa wiec porownywalne.
        Instalacje LPG mozna wlozyc do Octavii i Toura - wiadomo ze instalacja wazy, i prawdopodobnie sama z siebie mocy troche zabiera (choc osobiscie nie czuje tego jakos wyraznie - trzebaby na hamowni sprawdzic). Waga instalacji to tak na oko ok. 50kg.

Kolo dojazdowe pionowo sie nie zmiesci - chyba ze w kombi sie miesci, ale w hatchbacku - nie (choc moze 14" by sie zmiescilo...?).

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

W Golfie mk2 się mieściło a w O1 już nie...? Lipppa...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

ale ten golf to pewnie na 14 calowych...

Komentarz

• jacekha
              Classic
              • 2010
              • 34

Co do wyboru pomiędzy 01 i 02 to moim zdaniem nie warto kupować toura. Po odpowiednich rabatach cena nie będzie większa niż o kilka tyś. zł, a kupujemy auto dużo nowsze technologicznie. Poza tym te kilka tyś. odbije się nam w momencie sprzedaży za kilka lat. Podejrzewam, że za 5 lat cena 01 z tego samego roku co 02 będzie dużo niższa, bo wtedy będzie to już naprawdę stary technologicznie samochód. Do tego 02 jest dużo przyjemniejsza we wnętrzu i choćby z tego powodu kupił bym nową.

W temacie demo carów - odpuść kupowanie tego. To, że są pałowane niemiłosiernie wiem z własnego doświadczenia - nowego Lancera na jeździe próbnej udało mi się rozpędzić do 170 na trasie toruńskiej w wawie. Też na początku ostrożnie nim jeździłem, ale handlowiec powiedział, co ja tak spokojnie, że to nie jest samochód do spokojnej jazdy. Poza tym dealerzy sprzedają takie samochody za cenę dużo wyższą niż ich realna wartość (przecież to używany samochód, co z tego że od dealera).
              www.autozapytanie.pl - szukasz nowej Octavii? Sprawdź jakie rabaty na Skodę oferują dealerzy.

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14890
                • Octavia IV (NX3)

Ja bym brał O2. Sam jak kupowałem Toura różnica w cenie była około 10 - 12 tysi, ale trochę żałuję mimo wszystko.

Tym bardziej, że mam do czynienia nieraz ze służbówką O2 po lifcie - niebo, a ziemia.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...